20/20 dieten – av Dr Phil McGraw

Hej alla glada,

Som ni vet älskar jag att läsa, och testa, nya dieter och sätt att behålla vikten. Nu senast sprang jag på Dr Phils nya bok om 20/20 Dieten. Enligt Dr Phil beror ofta våra viktproblem på att vi använder mat för att fira någonting, för att trösta oss själva eller något annat känslomässigt.

20/20 Dieten ger en tydlig plan för hur man kan gå ner i vikt på riktigt. Han menar att 40 procent av alla som går ner i vikt går upp alla kilon igen inom 90 dagar och att anledningen till detta är att vi är dåliga på att bedöma hungerkänslor.

”Folk på dieter blir hungriga, och vet du vad? Hungriga människor kommer att äta, ” Dr Phil säger. ”Om vi sätter dig på en diet där du är hungrig, kommer du att äta något som är onyttigt.”

När är du riktigt hungrig?

Dr Phil förklarar att det är viktigt att veta när du är fysiskt hungrig och när du äter för att fylla känslomässiga behov. Han utvecklade en skala mellan 1 och 10 för att hjälpa dig rangordna dina hungerkänslor.

”Du vill vara runt 3 på skalan, eftersom detta är normal hunger”, säger han. ”…om du kommer ner till 1 eller 2, har du svultit dig själv för länge. Nu är du svag. Du kan inte koncentrera mig. Det är då man bara börja sluka saker i en rasande sätt. ”

Den första fasen

Dr Phil förklarar den första fasen av den dieten som att denna ”renar gommen” så du inte längre har sug efter socker och fett.

Livsmedel du bör äta

Den andra fasen hjälper dig att äta rätt mat som hjälper ”rengöra din gom” och samtidigt öka din energi. Han delar en lista på hans 20/20 livsmedel som innehåller livsmedel som kan bidra till att öka kroppens förmåga att bränna kalorier, och livsmedel som kan hjälpa dig att känna dig mätt längre.

”När maten du äter, du vet att det är hälsosamt för dig, tycker du äta det mer än du någonsin tidigare,” Dr Travis säger.

 

Med Dr Phil 20/20 Diet kan man förvänta sig att gå ner cirka 0,5 till 1 kilo per vecka.