HCG faser

Beroende på var man läsar eller vilken produkt man kör står det lite olika, ibland 3 faser – ibland 4. Fas 4 innebär det man sedan ska äta resten av livet! Dvs begränsa kaloriintaget till ett hälsosamt sådant.

FAS1 med HCG – uppladdning

Under de två första dagarna du äter HCG droppar ska du äta så normalt som du kan. Du kan alltså äta bröd, smör, friterat och godsaker.

Under fas1 laddar du kroppen med dropparna och gör så att dessa ”attackerar” rätt fett när du sedan hoppar över till Fas2.
Du ska ta 25 HCG droppar innan varje måltid, vilket innebär att man köper 1 flaska per månad.

FAS2 – viktminskning

Den tredje dagen påbörjas viktminskningsprogrammet! Du måste nu följa allt till punkt och pricka för att nå önskat resultat. Äter du något som ej är enligt programmet kan då istället gå upp i vikt.
Du måste dricka minst 1,5 liter vatten per dag under dieten.

Måltider

Du äter 3 mål per dag under denna fas som tillsammans innehåller cirka 500 kalorier. En dag kan se ut som följande:
Frukost
25 droppar hcg

svart kaffe
Lunch
25 droppar HCG
Vitamin B12 droppar (ingår I paketet jag köper)
Grönsaker med keso
Middag
25 droppar HCG
Vitamin B12 droppar (ingår I paketet jag köper)
Kokt kyckling med grönsaker

Fas 3 – stabilisering

När du påbörjar fas 3 ska du stabilisera vikten genom att öka dina kalorier till cirka 1500/dag. Du kan räkna ut hur många kalorier du bör få i dig utifrån aktivitet (det finns många räknare på nätet du kan titta på). Fortsätt inte med 500 kalorier!

8 comments

 1. mariana says:

  jag sitter och läser vad det tår på denna sida. Det finns några uppgifter som inte stämmer överens med den kuren som jag har tagit under olika omgångar sen 2012
  här blandas keso med grönsaker t e x
  vilket enligt den amrikanska boken inte låter sig göras, man får bara högst intaga en tsk mjöl i sitt te/kaffe. De två första dagarna innan fastan ska man äta mkt fett tillsammans med dropparna jag åt nötter avocado koksnötsfett. Det hjälper kroppen att att släppa på fettet när fastan starta. Två dagar innan fastan avslutas ska man sluta med dropparna , Sen är det 3 veckor med efterdiet inga kolhydrater eller socker 1500kcal om dagen

 2. Maud E Mellström says:

  Arbetar som coach med viktminskning i en liknande metod. Info kring faserna är felaktiga här! Här finns t.ex. ingen frukost angiven och du kan äta precis som vanligt med några VIKTIGA justeringar och recept som ingår i en behandling. Att också ha en erfaren coach är VÄSENTLIGT för att nå fram till kunskap om hur du BIBEHÅLLER den uppnådda målvikten! Det är ganska lätt att gå ned, svårare att hitta varför jag har gått upp … och för det behövs hjälp att komma fram till. Det är din kropps hormonssystem du äventyrar. Ungefär som ”mariana” skriver. Se till att ha en riktigt bra coach och du kan lyckas väl//Maud, info@viktcoachning.se

 3. lisa says:

  Hej, på hcg flaskorna eller i broschyren står det 10 droppar för varje måltid och du säger 25 droppar här. Varför?

Kommentera