Målbild viktminskning

Jag är, som många andra, rädd att misslyckas med en diet. Jag känner mig själv och vet att om jag bara lyckas gå ned så kommer jag att hålla vikten. Jag vill aldrig mer väga över 70kg. Men varför då egentligen? Varför är det viktigt? 

Om jag definierar min målbild blir det lättare att inte tappa fokus och inte låta bli att kämpa. 

Målbild:

Jag ska aldrig mer väga över 70 kg så att:

  1. Jag kan ha de kläder jag trivs bäst med
  2. Jag känner mig bekväm i min kropp
  3. Jag kan röra mig fritt utan att känna att det ”tar emot”
  4. Jag undviker hälsorisker 
  5. Jag ger min dotter hälsosamma ideal

Itrim – VLCD dag 1

Idag kör jag igång VLCD-diet genom Itrim där jag kommer äta 4 måltidsersättningar per dag a 150 kalorier. Detta är rivstarten på min viktnedgång och kommer att pågå i 3 veckor. 

Dagen började med frukost som bestod av gröt och kaffe. Till lunch blev det en tomatsoppa och till mellis en smoothie. 

Jag fick barn för tre månader sedan och har dragit på mig en rätt så ordentlig övervikt. 20kg ska bort, minst! Jag vet att jag trivs bäst när jag väger runt 67-69. Då har jag storlek 38-40 i kläder och ser frisk ut. 

Vikt: 90.3 kg

Målvikt: 67-69 kg 

Jag kommer att väga mig en gång i veckan och enbart köra Itrims egna våg. 

Nu till kvällen känner jag mig hungrig. Jag vill så gärna äta något nu men måste stå emot. Sista gången jag gjorde denna diet gick jag ner 8 kg på 3 veckor och då fuskade jag inte en enda gång. Men – jag rökte. Och det hjälpte mig hålla hungern de flesta dagarna innan jag nådde ketos. 

Promenera – gå ned i vikt

Även fast det börjar bli både mörkare och kallare utomhus så är just promenader den kanske mest effektiva metoden att gå ned i vikt och öka sitt välmående. Jag anser att det är så effektivt eftersom denna motion mer ofta blir av och det är den motion som ger effekt. Inte motion som inte blir av.

höst

Regn och rusk ska inte sätta stopp för sköna promenader som även ger en rejäl dos frisk luft! Vad känns friskare än djupa, kalla andetag?

Mina bästa tips när man går ut och promenerar är
1. SKÖNA SKOR och bra kläder – satsa på kvalitetskläder, t ex väderjackor
2. Skön musik i lurarna – jag brukar göra en skön spellista innan jag går ut och sedan gå tills jag hört alla låtar. Lägg gärna i rätt ordning med tempo efter aktivitet.
3. En runda med lagom mycket upp- och nedförsbacke. Hitta din favoritrunda!

Kläder är faktiskt väldigt viktigt. Speciellt när det är kallt ute så ska man klä sig rätt för att undvika att frysa eller svettas. Lager-på-lager är att rekommendera så att man slipper bli klibbig och äcklig.

vintersko

This entry was posted in Motion.

Gå ner 10 kilo till midsommar!

Hej alla!

Jag har varit ganska dålig på att uppdatera på sistone. Livet rullar på och jag kämpar fortfarande med vikten.

Vissa av oss har en tendens att gå upp och ned i vikt hela tiden… fel på metabolismen? Ja, nåt är det iallafall som gör att jag inte kan hålla vikten.

Jag väger mycket mindre än vad jag gjorde innan jag började med hcg dieten, har legat mer eller mindre stadigt på 95 kg det senaste året men nu vill jag gå ned till 85 fram till midsommar. Då kanske jag till och med vågar visa en bild! 🙂

Jag kör igång på måndag. 500 kalorier per dag och droppar.

 

Någon annan som hakar på?

 

Kram,

Linn

20/20 dieten – av Dr Phil McGraw

Hej alla glada,

Som ni vet älskar jag att läsa, och testa, nya dieter och sätt att behålla vikten. Nu senast sprang jag på Dr Phils nya bok om 20/20 Dieten. Enligt Dr Phil beror ofta våra viktproblem på att vi använder mat för att fira någonting, för att trösta oss själva eller något annat känslomässigt.

20/20 Dieten ger en tydlig plan för hur man kan gå ner i vikt på riktigt. Han menar att 40 procent av alla som går ner i vikt går upp alla kilon igen inom 90 dagar och att anledningen till detta är att vi är dåliga på att bedöma hungerkänslor.

”Folk på dieter blir hungriga, och vet du vad? Hungriga människor kommer att äta, ” Dr Phil säger. ”Om vi sätter dig på en diet där du är hungrig, kommer du att äta något som är onyttigt.”

När är du riktigt hungrig?

Dr Phil förklarar att det är viktigt att veta när du är fysiskt hungrig och när du äter för att fylla känslomässiga behov. Han utvecklade en skala mellan 1 och 10 för att hjälpa dig rangordna dina hungerkänslor.

”Du vill vara runt 3 på skalan, eftersom detta är normal hunger”, säger han. ”…om du kommer ner till 1 eller 2, har du svultit dig själv för länge. Nu är du svag. Du kan inte koncentrera mig. Det är då man bara börja sluka saker i en rasande sätt. ”

Den första fasen

Dr Phil förklarar den första fasen av den dieten som att denna ”renar gommen” så du inte längre har sug efter socker och fett.

Livsmedel du bör äta

Den andra fasen hjälper dig att äta rätt mat som hjälper ”rengöra din gom” och samtidigt öka din energi. Han delar en lista på hans 20/20 livsmedel som innehåller livsmedel som kan bidra till att öka kroppens förmåga att bränna kalorier, och livsmedel som kan hjälpa dig att känna dig mätt längre.

”När maten du äter, du vet att det är hälsosamt för dig, tycker du äta det mer än du någonsin tidigare,” Dr Travis säger.

 

Med Dr Phil 20/20 Diet kan man förvänta sig att gå ner cirka 0,5 till 1 kilo per vecka.

 

Nya tag efter sommaren med gym och hcg :)

Hej allesammans,

Som många bloggare skriver så är även jag jättedålig på att uppdatera här på bloggen.

Jag har gått upp en del under sommaren och nu är det nya tag fr o m imorgon som gäller. Det blir att cykla till och från jobbet varje dag, äta nyttigt och gå på gympass minst 3 gånger i veckan.

Går jag inte ner dessa 5kg (!) som jag gått upp under sommaren så kommer jag att börja med hcg droppar igen. Det är ju trots allt inte bara dessa 5 kg som ska bort. Vill fortfarande gå ner minst 15 kg till.

Hoppas att ni har det bra 🙂

Kram,

Linn

Dödsmisshandeln på Djurgårdssupporten

Jag måste få skriva av mig.

En människa. Någons barn. Någons käresta. Någons bror. Någons far. Någons någon är död. Ihjälslagen. Misshandlad till döds. Sparkad på. Någons någon.

Känslan av tomhet och ilska. Totalt mörker. För de, för de som står honom nära. För de, de som delat sitt liv med honom. Skrattat med honom. Levt med honom.

De, de får se honom. Sargad. Slagen. Misshandlad. Död. De, de får se honom död.

Död. Han kommer aldrig mer hem. Han ler aldrig igen. Han skrattar aldrig igen. Han finns aldrig igen. Han är död.

Tomhet. Mörker. Ilska. Sorg.

Varför? Varför han? Varför vi?

God jul & gott nytt år!

Hej alla läsare,

Jag har dåligt samvete för att jag inte hinner blogga så mycket som jag vill.

Jag har stått utan droppar länge nu och det är svårt att blogga på om hcg dieten då 🙂

Om någon av er testar och vill blogga under tiden så får ni gärna kontakta mig så ordnar jag ett inlogg. På så sätt är det lättare att följa dieten (det var min morot) och vi kan ge olika vinklar på dieten. Min mejl är linn@hcgdieteffect.com

Jag kommer självklart uppdatera bloggen och sajten då o då som tidigare. Tipsa mig gärna vad ni vill läsa om så skriver jag!

Tills dess – god jul och gott nytt år!

Kram